Okulda eğitim tarlada üretim

OKULDA EĞİTİM TARLADA ÜRETİM

Türkiye’nin tarım alanındaki ilk devlet üniversitesinin Polatlı’da kurulması için düğmeye basıldı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ilçenin tarım ve hayvancılık potansiyeline dikkat çekerek, “Polatlı bunun için biçilmiş kaftan, tek vücut bu işi
Ankara’nın en büyük tarımsal üretim havzası olan Polatlı’da, Tarım Üniversitesi kurulması için çalışmalar başladı. Bölgeye kurulması planlanan üniversite için akademisyen ve siyasetçilerin yer aldığı bir komisyon oluşturuldu. ‘Polatlı Tarım Üniversitesi’ projesi hakkında bir rapor hazırlayacak kurul, bu yazın başında raporu Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) sunacak. Gerekli onayların çıkmasının ardından, 2013 yılında Konya’da kurulan vakıf üniversitesinden sonra, Türkiye’nin bu alandaki ilk devlet üniversitesi Polatlı’da akademik hayatına başlayacak.Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ilçenin tarım potansiyeline dikkat çekerek, “Uzun yıllardır üniversiteleşme gayretimiz var, Polatlı bunun için biçilmiş kaftan, tek vücut bu işin peşindeyiz” dedi. Çalışmaların takipçisi olacaklarını belirten Başkan Yıldızkaya, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Anadolu’nun birçok bölgesinde olduğu gibi her fakültenin olduğu bir üniversite değil, alanında uzman ülke ve bölge tarımına katkı sunacağına inandığımız bir tarım teknoloji üniversitesi kurulmasının amaçlıyoruz. Ciddi bir çalışma içerisindeyiz.
 
Polatlı'da her  ün 2 milyon 200 bin arazi ekiliyor ,
Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ," Polatlı 'da çok ciddi tarımsal makine üretip yurt dışına ihracat yapan firmalarımız var.  Ülkeye nitelikli eleman yetiştiren ve tarıma katkı sağlayıp yönlendirecek bir üniversite olmasını istiyoruz. Polatlı'nın birçok ilden büyük olması bile yeni bir üniversite kurmak için yeterli bir nedendir. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Tekin'in de olumlu baktığı ve desteklediği projenin Polatlı'nın tarihi,kültürel,sosyal,ve coğrafi kimliğine yakışacağını umuyoruz" açıklamalarında bulundu.

Yorum Gönder

Yorumlar