KOSGEB desteğinin kapsamı genişletilecek mi?

KOSGEB DESTEĞİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLECEK Mİ?

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, KOSGEB aracılığıyla verilecek destekten hizmet ve perakende sektörünün de yararlanması gerektiğini ifade etti.

ESNAFA DESTEKLER SAĞLANDI FAKAT YETERLİ DEĞİL… 

Toplamda 5 milyar lira bütçeli 30 bin ve 75 bin TL arasındaki 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz  yeni destek paketinden imalat sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelerin faydalanabileceğini, hizmet ve perakende sektörünün desteğin dışında tutulduğunu belirten Kara, "Geçen yıl ülkemizde başlayan Kovid-19 salgınında 51 gün berber esnafımız alınan kararlar doğrultusunda zorunlu olarak geçici süre kapatılmıştır. Dolayısı ile yapılan tedbirli kapama ve esnek kısıtlamalardan dolayı esnafımız maddi yönden çok etkilenerek ödemeleri art arda geldiği için zorluk yaşamış ve halen de maddi sıkıntı içerisindedir. Hükümetimiz tarafından 2020 Mart ayından bu yana salgın ile mücadele kapsamında esnaf ve sanatkârlarımızın yaşamış olduğu ekonomik sıkıntıların asgari düzeye indirilmesi için önemli katkı ve destekler sağlanmıştır. Bunlar esnafımızın sıkıntılarına bir nebze de olsa derman olmuştur. Fakat yeterli değildir.” dedi.

KORONAVİRÜS BERBERLERİ NASIL ETKİLEDİ? FİYATLARA ZAM YAPILDI MI?




“DESTEKLER TÜM SEKTÖRLERİ İÇİNE ALACAK ŞEKİLDE GENİŞLETİLMELİ”

“24 Nisan 2021 tarihindeki kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada; KOSGEB tarafından toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programının başlatılacağı bildirildi. İmalatçı mikro ve küçük işletmelere KOSGEB hızlı destek paketi açıklanarak 3 yıl sonra ödemeli faizsiz kredi imkanı sağlanmış oldu. KOSGEB aracılığıyla verilen bu krediden maalesef bünyemize bağlı berber esnafımız yararlanamamaktadır.” ifadelerini kullanan Kara, berber esnafımızın da maddi yönden yaşamış oldukları bu zor günleri daha rahat atlatabilmeleri için imalatçı mikro ve küçük işletmelere sağlanan KOSGEB kredi paketinden yararlanmasını, kapsamın hizmet sektörünü ve perakende sektörünü de içine alacak şekilde, Kovid-19 salgını sürecinden olumsuz etkilenen tüm sektörlere kadar genişletilmesini talep etmekteyiz." dedi. 


Yorum Gönder

Yorumlar