KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR: ANKARA'DA DOLMUŞLARA ŞEFFAF PANEL UYGULAMASI

Toplu ulaşımdaki Koronavirüs önlemleri kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi dolmuşlarda şeffaf panel uygulamasını hayata geçirdi.

AMAÇ YOLCU VE SÜRÜCÜ ARASINDAKİ SALGIN TRANSFERİNİ ÖNLEMEK

Ulus Cento Durağı’nda, montaj işlemi başlatılan şeffaf kabinler ile ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, “Yolcu ve sürücü arasındaki iletişime, sese, para alışverişine mani olmayacak, seyir halinde trafiği sıkıntıya sokmayacak ve sürücüyü de yolcuyu da salgın transferinden koruyacak en ergonomik yapıyı oluşturmaya çalıştık” dedi.

DOLMUŞÇULARDAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer ise, bu uygulamanın dolmuşçuları büyük bir külfetten kurtardığını söyleyerek, Ankara Büyükşehir Belediyesine esnaf adına teşekkür etti.

Kanal Ankara’nın sorularını da yanıtlayan Yılmazer, Koronavirüs salgınının dolmuşçulara etkisini değerlendirdi.

KORONAVİRÜS’ÜN DOLMUŞÇULARA ETKİSİ: “EVİMİZİ GEÇİNDİREMİYORUZ”

Yılmazer, “Bu süreç içerisinde yolcu potansiyelimizi %80’e yakın kaybettik. Esnafımız maddi olarak sıkıntı içerisinde. Bununla ilgili, Ankara’nın değişik otoparklarında 62 adet aracımız icra kanalıyla satılmayı bekliyor. 800’e yakın aracımız bankalarda takibe girmiş durumda. Devletimizden beklentimiz şu; bizler kredilerimizi ödeyemez duruma geldik, evimizi geçindiremiyoruz. Banka bazındaki kredilerle ilgili devletimizden, özellikle cumhurbaşkanımızdan yardım talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

DOLMUŞ ŞOFÖRLERİ UYGULAMADAN MEMNUN

Mikrofon uzattığımız dolmuş şoförleri ise gün içerisinde çok fazla insanla temas halinde olduklarını ve bu nedenle uygulamanın doğru olduğunu, memnun kaldıklarını ifade ettiler. 

Yorum Gönder

Yorumlar