Evde yapılan ekmekler mahalle tandırında pişecek

EVDE YAPILAN EKMEKLER MAHALLE TANDIRINDA PİŞECEK

Altındağ Belediyesi Peçenek Mahallesinde, vatandaşların ekmeklerini pişirebileceği tandır evi için çalışmalara başlandı.

Anadolu’nun en güzel gelenekleri Altındağ’da yaşatılıyor. Mahalle sakinleri tarafından büyük bir sevinçle karşılanan tandır evinin yapımına başlandı. Tandır evi tamamlandığında, mahalle sakinleri evde yaptıkları ekmekleri burada pişirebilecek. 


“TANDIR DEMEK, AİLE DEMEK…”

Tandır geleneğinin Anadolu’nun en güzel geleneklerinden biri olduğuna değinen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Bu geleneğimizi Altındağ’da yaşatmak amacıyla, tandır evi yapma kararı aldık. Sanayi tipi fırınların gelişmesi, kent kültürünün kırsalda da etkili olmasıyla tandır ekmeği yapımı da azaldı. Oysa tandır ekmeği hem kokusu ve lezzetiyle hem de farklı görünümüyle çok özel bir ekmektir. Köyümüzü, çocukluğumuzu hatırlatır. Tandır demek, aile demektir, eskiye duyulan özlem demektir” dedi. 

Balcı, “En güzel geleneklerimizi Altındağ’da yaşatıyor, geleneklerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Mahalle sakinlerine şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.



Yorum Gönder

Yorumlar