Etimesgut Belediyesinden ücretsiz yemek yardımı

ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ YEMEK YARDIMI

Pandemi sürecinde de sosyal yardımlarını kesintisiz devam ettiren Etimesgut Belediyesi, koronavirüs testi pozitif çıkan ve evlerinde karantinaya alınan ihtiyaç sahiplerine de yemek hizmeti başlattı.

Etimesgut Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan yemekler günlük olarak aile fertleri sayısınca paketleniyor, hijyen kurallarına uygun bir şekilde ailelerin evlerine temassız bir şekilde servis ediliyor. Dağıtımı gerçekleştiren belediye personeli de maske, mesafe, hijyen ve eldiven gibi kurallara dikkatle uyuyor.


BİLGİLERİ KURUMLARDAN TEYİT EDİLİYOR

Etimesgut’taki yemek hizmetinden şu anda ilk olarak 30 hane yararlanıyor.Yemek hizmetinden yararlanmak isteyen karantinadaki ihtiyaç sahipleri Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne telefonla ulaşarak bilgilerini iletiyor. Belediye bilgilerin doğruluğunu ilgili kurumlardan teyit ettikten sonra yemek hizmeti başlatılıyor. Koronavirüs süresince vatandaşların mağdur olmaması için sosyal hizmetleri arttırarak sürdürdüklerini belirten Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ilçedeki çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

ZOR GÜNLERİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

“5 bin ailemize gıda paketi ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Çölyak hastaları için glutensiz gıda paketlerini dağıtıyoruz. Marketlerden alışveriş imkanı sağlayan Eti-Kart’tan 4 bin 500 kişi yararlanıyor. Aşevimiz günde bin 500 aileye sıcak yemek ulaştırıyor. Özellikle yaşlılarımızın da talep ettikleri hizmetleri yerine getiriyoruz. Şimdi de koronavirüs testi pozitif çıkan hastalarımıza karantina süresince yemek hizmeti vermeye başladık. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Belediye olarak biz her türlü desteği veriyoruz, dezenfeksiyon ve denetimler noktasında tedbirlerimizi uyguluyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricam; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak dikkatli olmalarıdır. İnşallah hep birlikte bu virüs salgınını sona erdireceğiz.” 

Yorum Gönder

Yorumlar