CHPden esnafa destek konusunda açıklama: Reva görülen şey ıban numarası göndermek

CHP'DEN ESNAFA DESTEK KONUSUNDA AÇIKLAMA: "REVA GÖRÜLEN ŞEY IBAN NUMARASI GÖNDERMEK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, esnafa destek konusunu gündeme aldıklarını ve bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

MYK Sonrası partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan Salıcı, Kanal Ankara’nın ilettiği, ‘pandeminin olumsuz etkilediği; kahveciler, minibüsçüler ve servisçiler gibi bazı sektörlerle ilgili bir çalışmanız olacak mı? Esnafa destek konusunu meclis gündemine taşıyacak mısınız?’ sorusunu yanıtladı. 

Salıcı’nın verdiği yanıt şöyle:

“TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Şu anda meclis kapalı biliyorsunuz. Ama gerek Türkiye'nin 2018 yılında kur şoku yaşadığı dönemden sonra,  gerek pandeminin ekonomik krizinin üzerine eklendiği ve buhrana dönüşmüş olduğu dönem boyunca; arkadaşlarımız gerek mecliste, gerek parti sözcülerimiz buradan ya da sayın genel başkanımızın ağzından, esas destek verilmesi gereken kesimin pandemi sürecinde iş yerini kapatmak zorunda kalan ama kirası çalışmaya devam eden, bir kısmı kayıt dışında çalışan, hayatını günlük kazançla yürüten kesimlere daha çok destek verilerek yürütülmesi gerektiğini biz açıklıkla vurguladık, bunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz.  

“REVA GÖRÜLEN ŞEY VATANDAŞA IBAN GÖNDERMEK”

Ama günün sonunda reva görülen şey vatandaşa ıban numarası göndermek…  Vatandaşa sahip çıkan, vatandaşın giderini ödemesi, karşılaması gereken bir devlet anlayışından vatandaştan bağış toplamaya hatta öğretmeni, polisi, bazı meslek gruplarını zorlayarak bağış toplamaya doğru giden bir anlayışla karşı karşıyayız.

Biz dar gelirli yurttaşlarımızın, bu süreçten en çok etkilenmiş olan yurttaşlarımızın, gerek meclis açıldıktan sonra mecliste, gerek yapmış olduğumuz açıklamalarla ve bundan sonra iktidar değişiminden sonra bizzat iktidar olarak yanlarında bulunmaya devam edeceğiz”


Yorum Gönder

Yorumlar