Ceren Damarın adı hatıra ormanında yaşayacak

CEREN DAMAR'IN ADI HATIRA ORMANINDA YAŞAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle, öğrencisi tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel adına Çayyolu’nda hatıra ormanı oluşturuldu.

 “BU BİR TÖREN DEĞİL, KADINA KARŞI ŞİDDETE BİR İSYAN”


Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve ANFA Genel Müdürlüğünün katkılarıyla oluşturulan hatıra ormanında fidan dikerek can suyunu veren Mansur Yavaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

“Bizim bugün burada yaptığımız aslında tören değil, kadına karşı şiddete bir isyan... Eli kanlı katillerin yok ettiği isimlere karşı, onların isimlerini sonsuza kadar yaşatacak bir eylem. Bunun için burada toplandık. Buna vesile olan Sayın Baro Başkanımız Erinç Sağkan’a, emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha bunlar olmaz demek geliyor içimizden… İnşallah Ceren kızımızın ismi sonsuza dek burada yaşayacak. Biz yeşerteceğiz, umarım bizden sonra gelenler de yeşertmeye devam edecek.”

Ayşe Karaman davasında karar: Sanığa ödül gibi bir ceza verildi!

BABA MUSTAFA DAMAR: “KIZIM BU ORMANDA YAŞAYACAKSIN”

“Cerenimizi kaybettik” diyerek konuşmasına başlayan baba Mustafa Damar ise şunları söyledi:

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve Baro Başkanımız Erdinç Sağkan ve ekiplerinin vicdanlı, kadirşinas hukukçuların emekleriyle burada bir orman oluşturuldu. Kendi elleriyle dikecekleri fidanlar sayesinde, bu fidanların kökleri toprağa salınacak ve burada ulu ulu ağaçlar oluşacak. İnanıyorum ki Cerenimiz burada yaşayacak, ilkeleri ve dik duruşu genç kuşaklara aktarılacak. Kızım rahat uyu, meslektaşlarının dürüst ve vicdanlı insanların omuzlarında ve bu ormanda yaşayacaksın.”


Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan da yaptığı konuşmada, avukatlığa ilk adımını atan meslektaşları için fidan dikmek istediklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ile görüştüğümüzde orman arazisinin tahsisini yaparken tek bir şartı vardı; Başkent’e yakışan bir hatıra ormanı yapılması. Kıymetli ormana isim ararken hiç zorlanmadık ve Ceren Damar Şenel hocamızın adını verdik” dedi.


Yorum Gönder

Yorumlar