Büyükelçi Ato Başkanı Baranı ziyaret etti

BÜYÜKELÇİ ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ

Malta Büyükelçisi Ato Başkanı Baran'ı ziyaret etti.

ATO BAŞKANI BARAN: “MALTA’DA FAALİYET GÖSTEREN 400 TÜRK FİRMASI MALTA EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR.”

BARAN: “İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARETİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPARIZ.”

11 EYLÜL 2020- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Malta ile siyasi ve ekonomik ilişkilerin tarihi geçmişe dayandığını belirterek “Malta’da faaliyet gösteren 400 Türk firması Malta ekonomisine büyük katkı sağlıyor” dedi.

2020 yılı Nisan ayında görevine atanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle güven mektubunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a henüz sunamamış olan Malta Büyükelçisi Theresa Cutajar, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan ATO Başkanı Baran, Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadele sürecini anlattı. Baran, “Bu süreçte tüm dünya için çok önemli hale gelen solunum cihazını üretmeye başlayarak 66 ülkeye ihracatını gerçekleştirdik. Meslek liselerimizin de katkısıyla ürettiğimiz maske tulum ve benzeri ihtiyaç maddeleri ile 125 ülkeye destek verdik” dedi.

Malta ile ticari ilişkilerimizi güçlendirmeye yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini kaydeden Baran,  Büyükelçi Cutajar’a ATO’nun çalışmaları ile Ankara ekonomisi hakkında da detaylı bilgi verdi. Malta ile 850 milyon doları bulan ticaret hacminin önemli bir rakam olduğunu ifade eden Baran, “Malta’nın dış ticaret hacminin yaklaşık yüzde 8-10’u Türkiye tarafından karşılanıyor. Bu rakamları çok daha ileriye taşıyacağız. Ticaretimizi şu anki rakamların üzerine çıkarmak için elimizden ne geliyorsa yaparız” dedi.

Malta’daki ticaret odasıyla da ilişkileri güçlendirmeye yönelik adımlar atmaktan memnuniyet duyacaklarını belirten Baran, iki ülke arasındaki işbirliğinin koronavirüs ile mücadele sona erdiğinde çok daha fazla artacağına inandığını vurguladı.

Büyükelçi Cutajar ise ziyarette yaptığı konuşmada ülkesi hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Baran’a Malta’nın tarihi ve turistik yerlerinin anlatıldığı bir kitabı da hediye etti.


Yorum Gönder

Yorumlar