AŞTİ esnafı destek bekliyor

AŞTİ ESNAFI DESTEK BEKLİYOR

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, “AŞTİ esnafımızın kiralar ve yüksek ortak giderler nedeniyle beli bükülmüş durumda. Esnafımızın talep ve beklentilerini Büyükşehir gündemine taşıyacak, sorunların bir an evvel çözülebilmesi için gayret göste

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Koronovirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren AŞTİ esnafının sorunlarını dinledi. MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Rüştü Biçer’in de katıldığı ziyarette Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği (AŞTİDER) Başkanı Mustafa Özbakır ve yönetimi ile bir araya gelen Ilıkan, AŞTİ esnafının talep ve beklentilerini dinledi. AŞTİ esnafına destek olunması gerektiğini ve esnafın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden destek beklediğini ifade eden Ilıkan, şunları söyledi:

BÜYÜKŞEHİR GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ

“MHP grubu olarak bizim önceliğimiz esnafımızın güçlü bir şekilde ayakta durmasıdır. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafımız, haklı olarak Büyükşehir Belediyesi’nden destek bekliyor. Zaten sıkıntılı bir süreç yaşayan AŞTİ esnafımızın kiralar ve yüksek ortak giderler nedeniyle beli bükülmüş durumda. Esnafımızın kiraların ve ortak giderlerin yıl sonuna kadar alınmaması talebi var. AŞTİ sadece belediyenin ya da belediyenin bir şirketinin gelir kaynağı olarak görülmemelidir. AŞTİ, Başkent’in ziyaretçi yönetiminde önemli merkezlerden biri ve Başkent’in temsili niteliğinde bir mekân olarak algılanmalıdır. AŞTİ’yi ayakta tutan, AŞTİ’de yaşayan ve AŞTİ’yi yaşatan ise içindeki işletmeler ve esnaflarımızdır. Biz MHP olarak, esnafımızın talep ve beklentilerini Büyükşehir gündemine taşıyacak, sorunların bir an evvel çözülebilmesi için gayret göstermeye devam edeceğiz.”

Yorum Gönder

Yorumlar