Ankarada Koronavirüs alarmı: Zatürre olanlar bile yer olmadığı için evlere gönderiliyor

ANKARA'DA KORONAVİRÜS ALARMI: ZATÜRRE OLANLAR BİLE YER OLMADIĞI İÇİN EVLERE GÖNDERİLİYOR

Reuters, günlük Koronavirüs vaka sayısının 1.000'in üzerine çıkmasıyla birlikte hastanelere bazı talepler gittiğini ve "Covid-19 yüzünden yoğun bakım ünitesindeki yatakları boşaltın" ifadesinin yer aldığını duyurdu.

Türkiye’de günlük Koronavirüs vaka sayısı 1000’in üzerine çıktı. Uluslararası haber ajansı Reuters, kapsamlı bir Covid-19 dosyası hazırladı.

Reuters’a konuşan bazı şehirlerin tabip odalarındaki yetkililer, Koronavirüs vaka sayısının arttığını ve bazı birimlere mektuplar gittiğini duyurdu.

“TAM KAPASİTE DOLULUK VAR”

Reuters haberinde, “Ankara ve Gaziantep’teki hastanelerdeki yoğun bakım üniteleri ve acil servis odaları, Covid-19 hastaları için ayrılmış durumda ve tam kapasite doluluk var” ifadesine yer verdi. 

 “ZATÜRRE OLANLAR BİLE YER BULAMADIĞI İÇİN EVLERİNDE TEDAVİ OLUYOR”

Ankara’daki Tabipler Odası Genel Sekreteri Ali Karakoç ise başkentte kabaca bir hesaplama ile her gün 1000 insanda koronavirüs tespit edildiğini söylerken, “Hastalar, saatlerce sedyelerde bekliyor ya da evlerine gönderiliyor. Zatürre olanlar bile yer olmadığı için evlere gönderilebiliyor. Covid-19 için ayrılmış yataklar doldu. Eğer siz toplu taşımada insanların yan yana oturmasına izin verirseniz, fabrikalarda omuz omuza çalışmasına izin verirseniz, insanları uyardığınız zaman sizi dinlemezler” dedi.

BOŞ YATAKLARIN HEPSİ KORONAVİRÜS HASTALARINA AYRILACAK

Reuters’ın haberine göre; Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bölgedeki hastanelere bir mektup göndererek, klinik yatakların yüzde 50’sinin ve yoğun bakım ünitesindeki bütün boş yatakların Covid-19 hastaları için ayrılması gerektiğini talep etti. Aynı belgede zorunlu olmayan ameliyatların da ertelenmesi istenildi.

"PANDEMİ BÖLGEMİZDE KONTROL ALTINDA"

Gönderilen belgede Ankara’daki yoğun bakım ünitesindeki yatakların yüzde 63’ünün dolu olduğu ve Ankara genelindeki bütün hastanelerdeki yatakların doluluk oranının yüzde 50 seviyesinde olduğu belirtilirken, “Pandemi bölgemizde halen kontrol altında” ifadesi yer aldı.

BİLİM KURULU ÜYELERİ NEDEN TV’LERE ÇIKMIYOR?

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur da dün, Ankara’daki günlük vaka sayısının 1400 civarında olduğunu açıklamıştı.

Cesur, “Covid-19 işinde hep geç kalarak hareket ettiğimiz için halen 1. dalgada boğulan az sayıda ülkeden biriyiz” diyen Cesur şöyle konuştu: ‘’Günlük olarak vefat 19, vaka 1000’lerde açıklanıyor. Sadece Ankara’daki günlük vaka sayısı; 1400 olmuş. Doktorlar endişeli ve bize bilgi veriyorlar. Bu olay daha ne kadar saklanırdı ki; ucunda ölüm var. Bilim kurulu üyeleri, gerçekte sayılar en az 3 kat fazla olduğu için mi artık TV’lere çıkmıyor.” 


Yorum Gönder

Yorumlar