Ankara Büyükşehirden başkentli miniklere uzaktan eğitim

ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN BAŞKENTLİ MİNİKLERE UZAKTAN EĞİTİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, dezavantajlı ailelerin çocuklarına verdiği psikososyal desteği, Koronavirüs salgını nedeniyle evlerde devam ettiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınından başkentli miniklerin olumsuz etkilememesi için yeni bir psikososyal model anlayışını hayata geçirdi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Evleri Şube Müdürlüğü, dezavantajlı ailelerin çocuklarına yüz yüze sağladığı desteği, salgın nedeniyle uzaktan eğitim yöntemiyle vermeye başladı.


Faaliyet malzemelerini Büyükşehir Belediyesinin temin ettiği minikler hem eğleniyor hem de öğrenmeye devam ediyor. 4-6 yaş arası 20 çocuğun, evde boş vakitlerini el becerilerini geliştirerek değerlendirmeleri de sağlanıyor.


EVDE UZAKTAN EĞİTİM VE SOSYAL BECERİ ÇALIŞMALARI

Resim yapma, kitap okuma, deney yapma, el kaslarını güçlendirme ve spor aktivitelerini kapsayan eğitimleri görüntülü olarak gerçekleştiren uzman eğitmenler, çocukların evde sıkılmadan eğlenerek öğrenmelerine katkıda bulunuyor.

El becerilerini geliştirmeleri için faaliyet malzemelerini evlere götüren Büyükşehir Belediyesi ekipkeri, zaman zaman küçük sürprizler yaparak ve sosyal mesafe kurallarını koruyarak çocukları eğlendiriyor.


MİNİKLERDEN 'EVDE KAL' ÇAĞRISI

Çocuklar yaptıkları resimlerle büyüklerine ve akranlarına  ‘evde kal’ çağrısını hatırlatarak, renkli dünyalarını da resimlere yansıtıyor. Bol bol kitap okuyan çocuklar öğretmenleri aracılığıyla kitaplarını kendi aralarında değiş tokuş yapma imkânı da buluyor.

Çocuk gelişimi uzmanları ise ebeveynlere çocuklarıyla iletişim becerilerini güçlendirme ve etkili vakit geçirme konusunda bilgilendirmeler yapıyor.


Yorum Gönder

Yorumlar