Yenimahalleden toplu ulaşıma maske ve dezenfektan desteği

YENİMAHALLE'DEN TOPLU ULAŞIMA MASKE VE DEZENFEKTAN DESTEĞİ

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile toplu taşıma araçları kullanan yolcular ve sürücüler için maske takma zorunluluğu getirilmesi üzerine Yenimahalle Belediyesi harekete geçti.

Belediye ekipleri ilçe genelinde çalışan tüm dolmuş, taksi ve özel halk otobüslerine maske ve el dezenfektanı dağıtmaya başladı.


“ÖZLEM DUYDUĞUMUZ GÜZEL GÜNLERE DÖNEBİLMEK ADINA…”

Toplu taşım aracı kullanan şoförlere maske ve dezenfektan dağıtımına katılarak görevlerinde kolaylıklar dileyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak virüsün vatandaşlar arasında yayılım hızını azaltmak için özveriyle çalışıyoruz. Gün içinde görev yerlerine gitmek zorunda olan vatandaşlarımızın sağlığı için toplu taşım araçlarına maske ve dezenfektan desteği veriyoruz. Özlem duyduğumuz güzel günlere dönebilmek adına Yenimahalle Belediyesi tüm birimleriyle çalışmaya devam ediyor” dedi.



TOPLU ULAŞIMA 80 BİN MASKE

Tüm ülkede olduğu gibi Yenimahalle’de de toplu taşıma araçlarına maskesiz binilemeyecek. Bu nedenle harekete geçen Yenimahalle Belediyesi, toplu taşımayı kullanmak zorunda olan ve maskesi olmayan vatandaşların mağduriyetini giderebilmek için ilçede hizmet veren dolmuş, taksi ve özel halk otobüslerine toplam 80 bin maske dağıtıyor.  


Yenimahalle Belediyesi, toplu taşım aracı kullanan vatandaşların alması için 330 dolmuş, bin 110 taksi ve özel halk otobüslerine maske ve dezenfektan desteği sağlayarak, evinden hazırlıksız çıkan, maskesi olmayan vatandaşların imdadına yetişiyor.

“YASAKLARA VE SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYALIM”

Salgının yayılmasını önlemek adına devlet yetkililerinin aldığı kararlar çerçevesinde her türlü önlemi titizlikle yerine getirdiklerini hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Dünyayı sarsan ve ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs'e karşı tüm birimlerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Bu zor günleri el birliğiyle, dayanışma içerisinde en az hasarla atlatacağız. Yeter ki yasaklara ve sosyal mesafe kurallarına uyalım.” diye konuştu. 


Yorum Gönder

Yorumlar