Türk Kızılayı Caddesi 45 gün boyunca trafiğe kapanacak

TÜRK KIZILAYI CADDESİ 45 GÜN BOYUNCA TRAFİĞE KAPANACAK

Etimesgut İstasyon Caddesi’nin trafik sorununu çözecek proje için çalışmalar hızlandırıldı. Türk Kızılayı Caddesi’nin 30 Haziran Salı gününden itibaren 45 gün süreyle trafiğe kapatılacağı duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent trafiğinin yoğun olduğu bölgelerin başında gelen ve uzun yıllardır trafik sorunu çözülemeyen İstasyon Caddesi için ilk kazmayı vurduktan sonra çalışmaları hızlandırdı.

İlk etapta Türk Kızılayı Caddesi Kızılay binası önü ile Eski Hava Hastanesi önüne yapımı devam eden 2 adet köprülü kavşak ile aynı zamanda Turgut Özal Bulvarı’na da kesintisiz bağlantı sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında ayrıca MİT binasının yanından açtığı yolu kısa süre içinde tamamlayarak Türk Kızılayı Caddesi’ne bağlayacak.


ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

İnşaat boyunca Ankaralıların kullanabileceği alternatif güzergahlar şöyle:

-Sincan ve Etimesgut’tan İstasyon Caddesi ve Türk Kızılayı Caddesini kullanmak suretiyle şehir merkezi istikametine gidecek araçlar; İstasyon Caddesi-Turgut Özal Köprüsü- Etiler Caddesi-Şehir Merkezi.

-Şehir Merkezine ve Eskişehir Yolu tarafına gidecek araçlar; Şehit Hikmet Özer Caddesini takiben Etimesgut Bulvarı üzerinden Bağlıca Bulvarı.

-Sincan bölgesinden şehir merkezine gidecek araçlar; İstasyon Caddesi’nden Çevre Yolu-Ayaş Yolu-Şehir Merkezi.

-Şehir Merkezinden Ankara Bulvarını kullanarak Sincan ve Etimesgut istikametine gidecek araçlar; Şaşmaz Kavşağı’ndan Sanayi Bulvarı üzerinden İstanbul Yolu-Ayaş Yolu-Etiler Caddesi kullanılabilecek.


Yorum Gönder

Yorumlar