Sanat en az ekonomi kadar önemli!

SANAT EN AZ EKONOMİ KADAR ÖNEMLİ!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası Kongre ve Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşen ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nın açılışına katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü hatırlatan Baran, “Sanatın en az ekonomi kadar önemli olduğunu, hem şehrin hem de ülkenin ekonomisine katkı sağladığını bilerek çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ

Ankara ekonomisinde savunma sanayi, sağlık, medikal ve eğitimin çok önemli yer kapladığını belirten Baran, “Tüm bu sektörlerin yanı sıra, Ankara’nın kültür ve sanatın da başkenti olması için önemli bir gayretin içerisindeyiz. Bu şehre kültürün de sanatın da katkısını biliyoruz” diye konuştu.

ATO’DAN SANAT FUARINA BÜYÜK DESTEK

ATO olarak ArtAnkara Fuarı’nı desteklediklerini ve fuarda ikram edilen ürünlerin tamamını coğrafi tescilli ürünlerden seçtiklerini anlatan Baran, Ankara Ticaret Odası olarak coğrafi işaret konusuna çok önem verdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda “Çamlıdere Höşmerim Tatlısı”na da coğrafi işaret tescili aldıklarını söyleyen Baran, Ankara Ticaret Odası olarak “Ankara Tiftiği”, “Ankara Balı” ve “Andezit (Ankara) Taşı” ile ilgili olarak da sürecin devam ettiğini ifade etti.

FUARDA YER ALAN ÜRÜNLER COĞRAFİ TESCİLLİ

Ankara’nın coğrafi işaretler konusunda gelişimini desteklediklerini kaydeden Baran, “Biz Coğrafi İşaret Tescili almış ürünleri de sanat eserine benzetiyoruz. Onları alıyor, belirli bir standartta üretimini sağlıyor, ihracatını ve satışını bu yolla yapıyoruz. Böylece onlara katma değer katarak hem üretenlere hem bu şehre ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ben bu yönüyle coğrafi işaretli ürünleri bir sanat eserinden farksız görüyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından gerçekleşen ödül töreninde Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ne Kurum Onur Ödülü,  Murat Balkan’a Sanata Katkı Onur Ödülü ve Sanatçı Onur Ödülü ise Mehmet Güleryüz’e takdim edildi. Mehmet Güleryüz’ü temsilen ödülü alan Prof. Dr. Kıymet Giray’a ödülü ATO Başkanı Gürsel Baran tarafından verildi. Fuarda sergilenen yerli ve yabancı sanat eserlerini inceleyen Baran, Orkestra Akademik Başkent’in dinletisine de katıldı.

ARTANKARA 3 NİSAN’A KADAR ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

Bu yıl 7’incisi düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na 21 ülkeden 107, Türkiye’den de bine yakın sanatçı katıldı. 4 bini aşkın eserin sergilendiği fuar, 3 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Yorum Gönder

Yorumlar