Moganın Kıyısına Yeni Düzenleme

MOGAN'IN KIYISINA YENİ DÜZENLEME

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Gölbaşı Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Mogan Gölü 1. Etap Kıyı Bandı Rehabilitasyon ve Rekreasyon Alanı Çevre Düzenlemesi projesi start aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Gölbaşı Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Mogan Gölü 1. Etap Kıyı Bandı Rehabilitasyon ve Rekreasyon Alanı Çevre Düzenlemesi projesi start aldı. 

Projeyle birlikte, Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’ndan Vilayetler evine kadar  yapılacak olan kıyı düzenlemesi kapsamında, doğal güzellik korunarak, yürüyüş, bisiklet, koşu yolları, iskeleler, oturma dinlenme birimleri, çocuk oyun alanları yapılarak yeni bir rekreasyon alanı oluşturulacak.

Mogan Gölü’nün etrafındaki alanların düzenlenmesine ilişki projenin başlangıcı için Vilayetler Evi önünde düzenlenen törende konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, projeye ilişkin detaylar verirken “Gölbaşı 3-4 yıl sonra çok daha farklı bir ilçe olacak.” dedi. 

BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR

Başkan Şimşek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere, İller Bankası Genel Müdürü Sayın Yusuf Büyük’e ve bu projede emeği geçen herkese Gölbaşımız adına teşekkür ediyorum. Projeyle birlikte Mogan Gölü’nün kıyı şeridinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve koşu yolları olacak.” 

GÖLBAŞI ANKARA’NIN YEŞİL ÇİZGİSİ

Gölbaşı’nın Ankara’nın yeşil çizgisi olarak açıklandığına dikkat çeken Başkan Şimşek “Projelerin tamamlanmasıyla birlikte Mogan Gölü’nden Millet Bahçesi’ne, Millet Bahçesi’nden Eymir Gölü’ne, Eymir Gölü’nden Kanal Ankara projesine bağlanacak.” diye konuştu.  

BAŞKENT’E YENİ BİR REKRERASYON ALANI DAHA

Mogan Gölü kıyısında gerçekleşecek olan proje ile Başkent Ankara’nın  prestij bir rekreasyon alanına daha kavuşacağını söyleyen Başkan Şimşek, yapılacak olan projelerle birlikte Gölbaşı’nın tercih edilen bir ilçe haline geleceğini de sözlerine ekledi. 

Törende birer konuşma yapan Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan ve Gölbaşı eski Belediye Başkanı Mümtaz Sarıtaş da, projenin Gölbaşı’nın ve Mogan’ın çehresini değiştireceğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

MOGAN’A YAKIŞIR PROJE

Mogan Gölü kıyısında gerçekleştirilecek 1. Etap rekreasyon ve rehabilite projesi içerisinde 1815 metre bisiklet, yürüyüş  ve koşu yolu, balıkçı ve seyir iskeleleri, bisiklet parkları, oturma bankları, 7/24 izlenebilen kamera sistemleri, oyun alanları, estetik su çeşmeleri, engelli çocuk oyun alanı ve engelliler için şarj istasyonları olacak.

Mogan Gölü 1.Etap Kıyı Bandı Rehabilitasyon ve Rekreasyon Alanı Çevre Düzenlemesi ‘nin 1. etabı Atatürk Sahil Parkı’ndan başlayıp Vilayetler evine 2,5 kilometre uzunluğuna sahip bir alanda uygulanacak. 

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşiliğinde kurban kesiminin ardından projenin yapımına başlandı. Törene Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin, Gölbaşı eski Belediye Başkanı Mümtaz Sarıtaş, yüklenici firma yetkilileri, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerinin yanı sıra birim müdürleri de katıldı. 

 

Yorum Gönder

Yorumlar