Mehmet Akif Ersoya Mamakta Anma Töreni

MEHMET AKİF ERSOY'A MAMAK'TA ANMA TÖRENİ

Mamak Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Mamak ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte program düzenledi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Mamak’ta anma töreni düzenlendi.


Mamak Belediyesi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında bir program düzenledi. Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel'e ek olarak öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mamak Kaymakamı Ziya Polat İstiklal Marşı'nın, 99 yıl önce yazılmasına rağmen milli ruhu, vatan millet aşkını diri tutan ve geleceğimizi şekillendirecek kadar yenilikçi bir yapıya sahip olduğunu ifade ederken, “Milletimizin milli mücadeledeki azmini ve kahramanlığını anlatmak için yazılan en büyük eser İstiklal Marşı'dır. İstiklal Marşı'nın dizelerinde de vurgulandığı gibi Türk milleti ezelden beri hür yaşamış ve daima hür yaşayacaktır." sözlerini kullandı.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kahramanlık öyküsü İstiklâl Marşı

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ve Kurtuluş Savaşı’nın destanı olan İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin en kıymetli değerlerinden biri olduğunu belirterek ''İstiklal Marşı, bir dava adamının, düşünce adamının gönlünden gelenlerin kaleme yansımasıdır. Biz tarihimizden aldığımız güç ile geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Milletin ruhunu yansıtan İstiklal Marşımızın mısraları, milletimizin ortak sesidir. Akif’in dediği gibi ‘Asım’ın nesli’ bugün burada toplandı. Bu millet şanlı tarihinde çok büyük badireler atlattı. İstiklal Marşı Türkiye Cumhuriyeti’nin kahramanlık öyküsüdür. İstiklal Marşı’nın yazılmasına sebep olan zorlu günlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Mehmet Akif Ersoy’ un hayatını ve düşüncelerini konu alan kısa film sunumu ile devam etti, öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisinin ardından; şiirler okunarak sona erdi.

Yorum Gönder

Yorumlar