Etimesgut yeşil alanlara doyuyor

ETİMESGUT YEŞİL ALANLARA DOYUYOR

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut'ta park sayısını 380'e yeşil alan miktarını 3 milyon 250 bin metre kareye çıkardıklarını belirtti. Demirel, "Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir nüfus artış hızına sahip olmamıza rağmen; 2009 yılında

Demirel Orman Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada şehirlerin yaşam kalitesinin sahip oldukları yeşil alan miktarıyla doğru orantılı olduğunu söyledi.


NÜFUS DA YEŞİL ALANLAR DA ARTIYOR!

           

Demirel, "Yaptığımız çalışmalar ortada. 2009 yılında nüfusumuz 347bin, yeşil alan miktarı 514 bin metre kare; kişi başına düşen alan miktarı yaklaşık 1 buçuk metre kareydi. TÜİK verilerine göre 2021 yılında nüfusumuz 595 bine çıktı. Yeşil alan miktarı 3 milyon 250 bine ulaştı. Kişi başına düşen alan miktarımız ise 5,5 çıktı. Bu yeterli mi? Elbette yeterli görmüyoruz. Daha çok park bahçe ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz" diye belirtti.



 

Park ve ormanlardaki her bir ağacın 8-10 yılık yetişkin ağaç olduğunu da dikkat çeken Demirel, parkların belediye mühendislerince projelendirildiğini, belediye işçileri tarafından öz kaynaklarla yapıldığını sözlerine ekledi.

 

Yorum Gönder

Yorumlar