Etimesgut Belediyesi Aşevi Koronavirüs mesaisinde

ETİMESGUT BELEDİYESİ AŞEVİ KORONAVİRÜS MESAİSİNDE

Etimesgut Belediyesi Aşevi Koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkamayan yaşlı, kronik rahatsızlığı olan, engelli, ihtiyaç sahibi bin 600 aileye her gün sıcak yemek ve ekmek ulaştırıyor.

oronavirüs salgını öncesinde de ihtiyaç sahiplerine yemek desteği sağlayan Etimesgut Belediyesi Aşevi salgınla birlikte hizmet alanını da genişletti.

Koronavirüs nedeniyle oluşturulan Etimesgut Belediyesi Atasına Hizmet Birimi'ne (EtiATA) başvuran vatandaşlar, yapılan değerlendirme ve tespitlerin ardından aşevi hizmetinden yararlanabiliyorlar.

KAZANLAR ERKENDEN KAYNAMAYA BAŞLIYOR

20 aşçı, aşçı yardımcıları ve ulaştırmadan oluşan personel sabah 04:00'da yemek pişirme hazırlıklarına başlıyor. Dev kazanlarda pişirilen 3 çeşit yemek daha sonra çelik sefer taslarına dolduruluyor. Yemekler, 5 adet aşevi aracıyla belirlenen adreslere dağıtılmak üzere yola çıkıyor. İlçenin 36 mahallesinde gerçekleştirilen dağıtım işlemi 19:00'a kadar devam ediyor. Pişirme ve dağıtım sırasında ise personel maske ve eldiven kullanıyor, hijyen kurallarına azami özen gösteriliyor.


“KİMSE YATAĞA AÇ GİRMESİN”

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 'Kimse yatağa aç girmesin' sloganıyla 2011 yılında aşevini açtıklarını belirterek, "Aşevimiz 9 yıldır ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli, hasta, düşkün hemşehrilerimize hizmet veriyor. Koronavirüs salgını nedeniyle aşevimizden yararlanan insanımızın sayısı arttı. Evinden çıkamayan yaşı ilerlemiş büyüklerimizle, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız da talepleri durumunda bu hizmetimizden yararlanabiliyorlar. Günlük ortalama bin 600 ailemize sefertaslarımızla yemek ulaştırıyoruz. Gelen talebe göre sayımızı artırabiliyoruz. Ramazan ayı yaklaşıyor. Yine Ramazan ayın da aşevimiz daha aktif bir şekilde Etimesgut halkının yanında olmaya devam edecek” dedi.






Yorum Gönder

Yorumlar