DOKTOR HATASI NEDENİ İLE ÖLEN URAL NADİR'İN DAVASI DEVAM EDİYOR...

2017 yılında geçirdiği mide küçültme ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Ural Nadir'in davası devam ediyor.

Adli Tıp raporlarında doktor hatası sonucu öldüğü belirtilen Nadir'in, avukatı ve ailesi davanın ardından Kanal Ankara'ya açıklamalarda bulundu.

Doktorun ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını talep eden ailenin avukatı Güray Dağ, 'ihmal suretiyle kasten işlenmiş bir cinayet' olduğunu ifade etti.

“APAR TOPAR TABURCU EDİLDİ”

Adli Tıp raporlarında, ameliyatın düzgün yapılmadığının ve ameliyat bölgesinde kaçak olduğunun ifade edildiğini, bunun yanı ameliyat sonrasında pek çok yan etki görülmesine rağmen Nadir’in ‘apar topar’ taburcu edildiğini söyleyen Dağ, “aslında ölümü ön görmüşler ama sırf hastanede ölüm diye kayıtlara geçmemesi için, sırf istatistiki kaygılarla eve göndermişler” ifadelerini kullandı. 

ADLİ TIP KURUMU TBMM’YE RAPOR SUNDU: 22 ÖLÜMLÜ OLAYIN 17'Sİ İHMAL SONUCU

Haziran 2020’de Adli Tıp Kurumu tarafından ‘obezite ameliyatlarında yapılan ihmaller ve hata payları’ ile ilgili TBMM’ye bir rapor sunulduğunu belirten Dağ, kendilerinin de bu raporu mahkemeye sunduklarını ve raporda 22 ölümlü olayın 17’sinin doktor hatasından kaynaklandığının tespit edildiğini ifade etti. 

“% 80 hata affedilebilir, ihmal edilebilir bir durum değil” diyen Dağ, bu konuda bir yasa çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. 

“YARGININ SORUMLULUĞU ÇOK BÜYÜK”

Son olarak, bu konuda yargıya da büyük görev düştüğünü ve doktor hatası gerçekleşen ölümlerde doktora ceza verilmemesinin de yeni ölümlere yol açabileceğini ifade eden Dağ, “Yargının sorumluluğu çok büyük, sadece Ural’ın olayına özel bir dava değil, bundan sonrası için de önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. 


Yorum Gönder

Yorumlar