Başkentin hedefi köyden kente göçü tersi çevirmek

BAŞKENTİN HEDEFİ KÖYDEN KENTE GÖÇÜ TERSİ ÇEVİRMEK

Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlattığı kırsal kalkınma destekleri sayesinde Başkent’te hem çiftçilik yeniden canlanıyor hem de üretim artıyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın bu desteklerinden yararlanan genç çiftçi sayısında gözle görülür bir artış dikkat çekerken, verilen lojistik destekle üniversite öğrencileri ise genç çiftçilere destek olmak amacıyla tarlada gönüllü çalışıyor.

DESTEKLER HANGİ ÜRÜNLERDE SAĞLANIYOR?

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı; buğdaydan mısıra, mercimekten nohuta kadar pek çok ürün çeşidinde hibe desteği sağladığı Başkentli çiftçiye şimdi de sebze fidesi desteğinde bulunuyor.


YÜKSEK MALİYET ÇİFTÇİLİĞİ ÖLDÜRÜYOR

Maliyetlerin yüksek olmasından dolayı çiftçiliği bırakan ya da kente göç etmek zorunda kalan birçok çiftçi verilen teşviklerle üretim sürecine yeniden katılmaya başlarken; yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise çiftçi katkı paylı olmak üzere dağıtılan domates ve biber fidesi desteği yerli üreticileri ekonomik yönden de büyük ölçüde rahatlatıyor. Son dönemde Büyükşehir Belediyesinin sağladığı kırsal kalkınma desteklerinden özellikle genç çiftçilerin yararlanması ise dikkat çekiyor.


ATA TOHUM DERNEĞİ’NDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Başkentli üniversite öğrencileri tarafından kurulan ATA Tohum Derneği’nin üyeleri ise genç çiftçilere destek olmak ve tarıma ilgi duyan gençlerde farkındalık yaratmak amacıyla bahçe ve tarlalarda gönüllü olarak çalışıyor.

“ANKARA TEK YÜREK” KAMPANYASI BÜYÜYOR
sahabet


Yorum Gönder

Yorumlar