Ankarada kolonya ve maskeyi öğretmenler mi dağıtacak?

ANKARA'DA KOLONYA VE MASKEYİ ÖĞRETMENLER Mİ DAĞITACAK?

Cumhurbaşkanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara gönderilecek kolonya ve maskelerin, Ankara'da öğretmen ve okul personelince dağıtılması talimatı verildi. CHP Genel Başlan Yardımcısı Yıldırım Kaya, olaya tepki gösterdi.

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİMDEN OKULLARA YAZI

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlüklerine gönderilen yazıda, şöyle denildi:

"Değerli okul müdürü arkadaşlarım. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza hediye paketi dağıtımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı her eğitim bölgemizde ayrı ayrı olmak üzere koordinatör okullarımızda, koordinatör müdürlerimizin başkanlığında, o eğitim bölgesinde yer alan okul müdürleriyle yapılacak toplantıya eksiksiz katılmanızı rica ederim."

"HİÇ İTİRAZ ETMEDEN DAĞITIN"

Toplantıda, bazı okul yöneticileri bu şekilde dağıtıma karşı olduklarını belirtince, “Sizlere adresleri vereceğiz. Hiç itiraz etmeden dağıtın” dedi.

Okul yöneticileri ise öğretmenlerin gönüllü olarak dağıtımda yer almasını istedi. Bazı okul bölgelerine 3 bin civarında adres düştüğünü belirten okul yöneticileri, “Bir yandan sokağa çıkmamızı istemiyorlar, bir yandan kapı kapı dolaştırıp bize kolonya ve maske dağıttırıyorlar” dedi.

“DAĞITIM SIRASINDA VİRÜSÜN YAYILMASINDAN ENDİŞELENİYORUZ”

Eğitim-sen kurucu başkanı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, paketlerin dağıtımında okul personelinin görevlendirilmesini eleştirdi. Türkiye'nin ciddi bir salgına karşı mücadele verdiğini hatırlatan Kaya şunları söyledi:

"Bu paketlerin hazırlanıp dağıtılması sırasında, çalışanlara maske ve eldiven verilmediği belirtiliyor. Okul müdürlerinin, çalışanların Koronavirüs'ü kaptığına dair imdat çığlıkları var.

Bu konuyla ilgili çok sayıda telefon ve elektronik posta alıyorum. Paketlerin dağıtımı sırasında virüsün yayılmasından endişe ediyoruz. Koruyucu elbise ve diğer gereçlerin verilmesi gerekir."

Hiçbir önleyici önlem alınmadan hazırlanan ve dağıtılan paketler aracılığı ile Koronavirüs’ün yayılabileceğini kaydeden Kaya, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

KAYA: YAŞAMA HAKKINA MÜDAHALEDİR, SUÇTUR

“Uygulamayla Koronavirüs'ü hem birbirlerine hem de ailelerine bulaştırmaktadırlar. Dağıttıkları hediye paketleriyle de temasta bulundukları insanlara virüsü yaymakta ya da virüs kapmaktadırlar. 

İnsanların yaşama tutunmak için mücadele ettiği bu zor günlerde, devletin memurunu parti propagandası yapmak için angarya işlerinizde kullanamazsınız. Vatandaşın can güvenliğini riske atamazsınız. Yapılan iş angaryadır, yaşama hakkına müdahaledir, suçtur.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK’A ÇAĞRI

Kaya, vatandaşların can güvenliğinden sorumlu olan kişi ve kurumların keyfi uygulamalarının kabul edilemeyeceğini de ifade ederek, “Buradan tüm yetkililere ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sesleniyorum. Bu keyfiyet ve tedbirsizlik herkesin can güvenliği tehdit etmekte, virüsü geniş kitlelere yaymaktadır. Gerekli tedbirler zaman kaybedilmeden alınmalı, uygulama derhal durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı. 


Yorum Gönder

Yorumlar