Ankara’da bisiklet kullanımını artıracak proje: GÖLBİS

ANKARA’DA BİSİKLET KULLANIMINI ARTIRACAK PROJE: GÖLBİS

Gölbaşı Belediyesi bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılmak için GÖLBİS adlı bir proje başlattı.

Gölbaşı Belediyesi bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılmak için GÖLBİS adlı bir proje başlattı.

GÖLBİS’in çok yakında hayata geçeceğini söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Çevre dostu bir projemizi daha vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.  Şimşek, proje ile bisiklet kullanımını artırmayı hedeflediklerini de belirtti.



TRAFİK AZALACAK!

Bisiklet istasyonun ilk olarak Atatürk Sahil Park ve Vilayetler Evi’ne kurulacağını aktaran Şimşek, “56 km’lik bisiklet yolunun tamamlanmasının ardından istasyon sayımızı arttıracağız. GÖLBİS sayesinde toplu ulaşım üzerindeki yükü azaltacak, trafiğin bir nebzede olsa hafiflemesine, daha çevreci bir ulaşım aracına vesile olacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızın hareket ederek GÖLBİS ile zinde kalmalarını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.



KİŞİYE ÖZEL KİRALAMA SİSTEMİ OLACAK

Şimşek, farklı kiralama sistemlerinin mevcut olduğunu söyleyerek, “Bunlardan ilki mobil uygulamalar sayesinde. Telefonunuza indireceğiniz uygulama ile kiralama yapılabilecek. Bir diğer yöntem ise abonman kart sistemi. Vatandaşlarımız kartları abone noktalarından temin ederek, içine para yükleyip kiosklara okutarak kiralama sağlayabilecek. Kredi kartı ile kiralama ise sunmuş olduğumuz bir diğer alternatif. Özellikle yerli ve yabancı turistler için bu sistem kolay olacak. Aynı zamanda İOS ve Android telefonlardan GÖLBİS uygulamasını indirerek QR kod ile de vatandaşlar kiralama yapabilecek” açıklamalarında bulundu.  

Yorum Gönder

Yorumlar