24. Uluslararası Ankara Caz Festivali: Festival ortamı internete taşındı

24. ULUSLARARASI ANKARA CAZ FESTİVALİ: FESTİVAL ORTAMI İNTERNETE TAŞINDI

24. Uluslararası Ankara Caz Festivali Koronavirüs salgını nedeniyle online gerçekleşecek. Dünyanın ilk online caz festivali olma özelliği taşıyan etkinliğin programı açıklandı.

24. yılında Uluslararası Ankara Caz Festivali dünyamızın gündeminde yer alan sağlık sebeplerinden dolayı online olarak gerçekleşiyor. 30 Nisan- 10 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde konserler YouTube’daki Jazz Society of Turkey - Caz Dernegi kanalından yayınlanacak. 

“SANAT TOPLUMUN YANSIMASIDIR”

Festival Küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, bu yılki temanın cazda özgürlük ve demokrasi olduğunu ifade etti. 

Varoğlu, festivali tasarlarken amaçladıkları temayı şu cümlelerle özetledi: “Cazın özgür olduğu kadar demokratik bir sanat biçimi olduğunu düşünüyoruz, gözlemliyoruz. Caz müzisyenleri sahnede hem bireysel ve özgürce müziğe katkıda bulunurlar, hem de birbirlerini dinler, birbirlerine alan açarak hepsinin seslerini eşitçe duyurabilmelerini sağlarlar. Demokrasi de bu değil midir? Sanat, toplumun yansımasıdır. Bu açıdan cazda özgürlük ve demokrasiyi temamız olarak seçtik ve Festivalin 24. yılında yine birbirinden değerli orkestraların eşliğinde, sanata bir de bu açıdan bakmak istedik.”

FESTİVAL PROGRAMINDA NELER VAR?

Her yıl farklı bir tema ile izleyicisiyle buluşan festival, önemli konuların altını cazla çizmeye devam ediyor. Festivale katılmak isteyenler, program bu adresten detaylı programı öğrenebilecek. Festivalin açıklanan program ise şu şekilde:  


Yorum Gönder

Yorumlar